Σκοπός μας είναι η γόνιμη συνάντηση κοινωνικών και άλλων επιστημόνων με σκοπό την προώθηση της ανθρωπολογικής σκέψης και έρευνας στην Ελλάδα. Με το ενδιαφέρον μας στραμμένο στον άνθρωπο και την πολυπλοκότητα των ανθρώπινων κοινωνιών ευελπιστούμε να συνεισφέρουμε στην ανάλυση και ερμηνεία της ανθρώπινης συμπεριφοράς και δραστηριότητας, σε συνάρτηση με τα ερωτήματα που θέτει κάθε εποχή σχετικά με τον εαυτό της. Ευχόμαστε η ιστοσελίδα αυτή να αποτελέσει σημείο επαφών και προβληματισμού. Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας και να μας στείλετε τις σκέψεις και τις απόψεις σας.

Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου
η Πρόεδρος
Μαρία Κοκολάκη

Ελληνική εταιρεάι Εθνολογίας

Μετά την αναβολή της Γενικής Συνέλευσης-Αρχαιρεσιών στις 23/03/2020 λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού και σύμφωνα με το άρθρο 19 του καταστατικού της ΕΛ.ΕΤ.Ε., το Δ.Σ. σας καλεί σε Τακτική Γενική Συνέλευση στις 28 Σεπτεμβρίου 2020, ημέρα Δευτέρα, και ώρα 18:00, στην έδρα του Ινστιτούτου των Ελληνικών Μύλων (Ι.τ.Ε.Μ.), Αγίων Ασωμάτων 45 - προέκταση της Ερμού (κτίριο με καρυάτιδες).

ΕΘΝΟΛΟΓΙΑ ON LINE - ETHNOLOGHIA ON LINE
ΤΟΜΟΣ/VOLUME 10 - Τεύχος/Issue 1
2020

Εθνολογία On Line Τόμος 10 Τεύχος 1

Περιοδικό Εθνολογία Περιοδικό Εθνολογία [έντυπο], 18ος Τόμος - Πρόσκληση Υποβολής Εργασιών [καταληκτική ημερομηνία κατάθεσης εργασιών: 30.06.2020]

Η Ελληνική Εταιρεία Εθνολογίας, προτίθεται να προχωρήσει στην έκδοση του 18ου τόμου του έντυπου περιοδικού της ΕΘΝΟΛΟΓΙΑ εντός του 2020. Ως εκ τούτου, προσκαλεί υποψήφιους συγγραφείς άρθρων να αποστείλουν εργασίες, που δεν ξεπερνούν τις 9.000 λέξεις και περιέχουν έως 6 φωτογραφίες, έως τις 30.06.2020, προκειμένου να περάσουν από τη διαδικασία κρίσης, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα:

Περιοδικό Εθνολογία, τόμος 17ος/2017-2018Εκδόθηκε ο 17ος τόμος του περιοδικού Εθνολογία (σ. 336) ο οποίος περιλαμβάνει 8 μελέτες, βιβλιοκρισίες, χρονικά.

Αγαπητά μέλη, φίλες και φίλοι της Ελληνικής Εταιρείας Εθνολογίας,

Σας ενημερώνουμε ότι, λόγω της επιδημίας του κορωνοϊού και της έκτακτης κατάστασης που έχει δημιουργηθεί, η Τακτική Ετήσια Γενική Συνέλευση-Αρχαιρεσίες της 23ης Μαρτίου αναβάλλονται και οι προγραμματισμένες ομιλίες της Εταιρείας αναστέλλονται μέχρι τις 30 Απριλίου. Θα σας ενημερώσουμε για την ημερομηνία διεξαγωγής της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης και των Αρχαιρεσιών, καθώς και για τον Κύκλο Ομιλιών-Συζητήσεων,
ανάλογα με τις γενικότερες εξελίξεις.

Με φιλικούς χαιρετισμούς
Εκ μέρους του ΔΣ της ΕΛΕΤΕ
Η Πρόεδρος
Μαρία Κοκολάκη

Λαύρειο Αττικής. Η εθνοϊστορία και η εθνοκοινωνιολογία μιας βιομηχανικής πόλης - Ελευθέριος Π. ΑλεξάκηςTo Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2020 και ώρα 18.30 μ.μ. στην αίθουσα του Μηχανουργείου στο λιμάνι του Λαυρείου θα γίνει η παρουσίαση του βιβλίου Λαύρειο Αττικής. Η εθνοϊστορία και η εθνοκοινωνιολογία μιας βιομηχανικής πόλης  του Ελευθέριου Π. Αλεξάκη. Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν ο Δημήτριος Δημητρόπουλος, Ιστορικός, Διευθυντής Ερευνών στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών, η Χριστιάνα Κωνσταντοπούλου, καθηγήτρια Κοινωνιολογίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και ο Θανάσης Αλεξίου, καθηγητής Κοινωνιολογίας στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Σας περιμένουμε.

Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών - Εορταστική εκδήλωση 60 χρόνων λειτουργίας«Η κοινωνική έρευνα στο  Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών. Εξήντα  χρόνια επένδυσης στο μέλλον», την Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2019, στο Αμφιθέατρο Αργυριάδη (κεντρικό κτήριο ΕΚΠΑ, Πανεπιστημίου 30).

Πρόγραμμα Εκδήλωσης     Ζωντανή μετάδοση     Δήλωση Συμμετοχής

ΕΘΝΟΛΟΓΙΑ ON LINE - ETHNOLOGHIA ON LINE
ΤΟΜΟΣ/VOLUME 9 - Τεύχος/Issue 1
2019

Εθνολογία On Line Τόμος 9 Τεύχος 1

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΘΝΟΛΟΓΙΑΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΥΚΛΟΥ ΟΜΙΛΙΩΝ - ΣΥΖΗΤΗΣΕΩΝ

Νοέμβριος 2019 - Ιανουάριος 2020

Η Ελληνική Εταιρεία Εθνολογίας οργανώνει κύκλο ομιλιών - συζητήσεων με θέμα:
«Πολιτιστική κληρονομιά. Θεωρητικές και εθνογραφικές προσεγγίσεις».