Καλώς ήρθατε στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Εταιρείας Εθνολογίας
Σκοπός μας είναι η γόνιμη συνάντηση κοινωνικών και άλλων επιστημόνων με σκοπό την προώθηση της ανθρωπολογικής σκέψης και έρευνας στην Ελλάδα. Με το ενδιαφέρον μας στραμμένο στον άνθρωπο και την πολυπλοκότητα των ανθρώπινων κοινωνιών ευελπιστούμε να συνεισφέρουμε στην ανάλυση και ερμηνεία της ανθρώπινης συμπεριφοράς και δραστηριότητας, σε συνάρτηση με τα ερωτήματα που θέτει κάθε εποχή σχετικά με τον εαυτό της. Ευχόμαστε η ιστοσελίδα αυτή να αποτελέσει σημείο επαφών και προβληματισμού. Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας και να μας στείλετε τις σκέψεις και τις απόψεις σας.
Αλιείς θαλασσοπόροι. Το Εθνογραφικό Ημερολόγιο του χωριού Βελανίδια Βοιών Λακωνίας (1992-2009), τόμος Α'
Προλογίζω αυτό το εθνογραφικό ημερολόγιο, έχοντας γνώση ότι η εθνογραφική / κοινωνικο - ανθρωπολογική έρευνα στο χωριό γενέτειρα μου τα Βελανίδια ξεφεύγει από τα καθιερωμένα.
Διοικητικό Συμβούλιο ΕΛ.ΕΤ.Ε. 2024-2026
Η συγκρότηση σε σώμα του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Εταιρείας Εθνολογίας, μετά τις αρχαιρεσίες της 15ης Οκτωβρίου 2024 έχει ως εξής:
Πρόεδρος: Μαρία Κοκολάκη
Αντιπρόεδρος: Βασιλική Χρυσανθοπούλου
Γενικός Γραμματέας: Ελευθέριος Αλεξάκης
Ταμίας: Αθανάσιος Μπαρμπαλέξης
Μέλος: Χριστίνα Πετροπούλου
Περιοδικό Εθνολογία, 20ος Τόμος - Πρόσκληση Υποβολής Εργασιών
Περιοδικό Εθνολογία [έντυπο], 19ος Τόμος - Πρόσκληση Υποβολής Εργασιών [καταληκτική ημερομηνία κατάθεσης εργασιών: 30.03.2025]
Η Ελληνική Εταιρεία Εθνολογίας, προτίθεται να προχωρήσει στην έκδοση του 20ου τόμου του έντυπου περιοδικού της ΕΘΝΟΛΟΓΙΑ. Ως εκ τούτου, προσκαλεί υποψήφιους συγγραφείς άρθρων να αποστείλουν εργασίες, που δεν ξεπερνούν τις 9.000 λέξεις και περιέχουν έως 6 φωτογραφίες, έως τις 30.03.2025, προκειμένου να περάσουν από τη διαδικασία κρίσης, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα:
Περιοδικό Εθνολογία, τόμος 19ος/2023
Εκδόθηκε ο 19ος τόμος του περιοδικού Εθνολογία (σ. 267) ο οποίος περιλαμβάνει 7 μελέτες, βιβλιοκρισίες, χρονικά.
Περιοδικό Ethnologhia-on-line [e-journal], 14ος Τόμος - Πρόσκληση Υποβολής Εργασιών
Η εκκλησία των Μαρωνιτών. Παρελθόν και παρόν
Η προέλευση της μαρωνίτικης Εκκλησίας υπήρξε ανέκαθεν μυστήριο για τους ιστορικούς. Πώς ήταν δυνατόν μια εκκλησία στην απομόνωση και στην προστασία του όρους Λίβανος να ακολουθεί τελετουργικό στη συριακή διάλεκτο, τον "όρο" της Χαλκηδόνας στο δόγμα, να είναι ενωμένη με την Αγία Έδρα και να έχει πατριάρχες που διεκδικούν τον θρόνο της Αντιόχειας;
Σελίδα 1 από 2