Ελληνικής Εταιρείας Εθνολογίας - Greek Society for Ethnology

Κύπρος. Εθνογραφικό Ημερολόγιο και άλλες σημειώσεις (ελεύθερες περιοχές - κατεχόμενα - Μαρία ΚουμαριανούΤο βιβλίο της αγαπητής συναδέλφου και Γενικής Γραμματέως της Ελληνικής Εταιρείας Εθνολογίας, Μαρίας Κ. Κουμαριανού, «Κύπρος. Εθνογραφικό Ημερολόγιο και Άλλες Σημειώσεις (Ελεύθερες Περιοχές – Κατεχόμενα – Μαρωνιτοχώρια) 2002-2010», που κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις Ηρόδοτος το 2020, έλαβε το βραβείο Peter Loizos στο πεδίο των κοινωνικών επιστημών στο πλαίσιο των Ετησίων Βραβείων Βιβλίου (έτος αναφοράς 2020) του κυπρολογικού επιστημονικού περιοδικού The Cyprus Review

Αντιγράφοντας από τη σχετική σελίδα της ανακοίνωσης (https://cyprusreview.org/index.php/cr/announcement/view/20):

Ετήσια Βραβεία Βιβλίου The Cyprus Review για το 2020

Το κορυφαίο κυπρολογικό περιοδικό The Cyprus Review (CR) ανακοινώνει τα αποτελέσματα των Ετήσιων Βραβείων Βιβλίου στις κατηγορίες Ιστορία και Πολιτικές Επιστήμες και Κοινωνικές Επιστήμες για βιβλία που δημοσιεύθηκαν το 2020. Η Αρχισυντάκτρια του CR εκφράζει τις θερμές της ευχαριστίες σε όλα τα μέλη των Επιστημονικών Επιτροπών για την σκληρή τους εργασία.

B. Κοινωνικές Επιστήμες

Επιστημονική Επιτροπή: Κωνσταντίνος Φελλάς, Ιωάννα Χατζηκωστή, Σταυρούλλα Σουκαρά, Χριστίνα Χατζησωτηρίου και Μαρία Χατζηαθανασίου.

Το Βραβείο «Peter Loizos» στις Κοινωνικές Επιστήμες απονέμεται στη Μαρία Κ. Κουμαριανού για το έργο της Κύπρος. Εθνογραφικό Ημερολόγιο και Άλλες Σημειώσεις (Ελεύθερες Περιοχές – Κατεχόμενα – Μαρωνιτοχώρια) 2002-2010, Εκδόσεις Ηρόδοτος.

Το βιβλίο φωτίζει μια κυπριακή μειονότητα με ολοκληρωμένο και ανθρωπιστικό εθνογραφικό τρόπο, αναλύοντας τη συμβολή της μαρωνιτικής κοινότητας στην ιστορία και πολιτισμό της Κύπρου. Το βιβλίο είναι ουσιαστικά ένα εθνογραφικό ημερολόγιο που αποσκοπεί στη μεταβίβαση γνώσης και εμπειριών που αποκτήθηκαν μέσα από τα ταξίδια της συγγραφέα στην Κύπρο.

Εθνολογία On Line

ejournal

Φωτογραφίες