Σκοπός μας είναι η γόνιμη συνάντηση κοινωνικών και άλλων επιστημόνων με σκοπό την προώθηση της ανθρωπολογικής σκέψης και έρευνας στην Ελλάδα. Με το ενδιαφέρον μας στραμμένο στον άνθρωπο και την πολυπλοκότητα των ανθρώπινων κοινωνιών ευελπιστούμε να συνεισφέρουμε στην ανάλυση και ερμηνεία της ανθρώπινης συμπεριφοράς και δραστηριότητας, σε συνάρτηση με τα ερωτήματα που θέτει κάθε εποχή σχετικά με τον εαυτό της. Ευχόμαστε η ιστοσελίδα αυτή να αποτελέσει σημείο επαφών και προβληματισμού. Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας και να μας στείλετε τις σκέψεις και τις απόψεις σας.

Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου
η Πρόεδρος
Μαρία Κοκολάκη

Ατενίζοντας το Αραράτ. Το εθνογραφικό ημερολόγιο της Αρμενίας (2009-2016), Ελευθέριος ΑλεξάκηςΑυτό το εθνογραφικό ημερολόγιο αποτελεί το επιστέγασμα της επιτόπιας εθνογραφικής μου έρευνας, η οποία ξεκίνησε από το 1975.

Το εθνογραφικό ημερολόγιο Σάμου. Ο Δήμος των Έξι Γειτονιών (Άγιος Κωνσταντίνος) - 2020Η επιτόπια εθνογραφική έρευνα στη Σάμο δεν ήταν προγραμματισμένη εξ αρχής. Προέκυψε διαβάζοντας το βιβλίο (σε πέντε τόμους) του Επαμεινώνδα Σταματιάδη, «Ιστορία της Σάμου» και ιδιαίτερα τον 4ο τόμο που αναφέρεται στους οικισμούς της νήσου, οι οποίοι σε μεγάλο βαθμό έχουν οικογενειακά ονόματα.

Η συγκρότηση σε σώμα του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Εταιρείας Εθνολογίας, μετά τις αρχαιρεσίες της 28ης Σεπτεμβρίου 2020 έχει ως εξής:

Πρόεδρος: Μαρία Κοκολάκη
Αντιπρόεδρος: Μαρία Βραχιονίδου
Γενικός Γραμματέας: Μαρία Κουμαριανού
Ταμίας: Λαμπρινή Ράικου
Μέλος: Μαρία Ανδρουλάκη

ΕΘΝΟΛΟΓΙΑ ON LINE - ETHNOLOGHIA ON LINE
ΤΟΜΟΣ/VOLUME 10 - Τεύχος/Issue 1
2020

Εθνολογία On Line Τόμος 10 Τεύχος 1

Περιοδικό Εθνολογία Περιοδικό Εθνολογία [έντυπο], 18ος Τόμος - Πρόσκληση Υποβολής Εργασιών [καταληκτική ημερομηνία κατάθεσης εργασιών: 30.06.2020]

Η Ελληνική Εταιρεία Εθνολογίας, προτίθεται να προχωρήσει στην έκδοση του 18ου τόμου του έντυπου περιοδικού της ΕΘΝΟΛΟΓΙΑ εντός του 2020. Ως εκ τούτου, προσκαλεί υποψήφιους συγγραφείς άρθρων να αποστείλουν εργασίες, που δεν ξεπερνούν τις 9.000 λέξεις και περιέχουν έως 6 φωτογραφίες, έως τις 30.06.2020, προκειμένου να περάσουν από τη διαδικασία κρίσης, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα:

Περιοδικό Εθνολογία, τόμος 17ος/2017-2018Εκδόθηκε ο 17ος τόμος του περιοδικού Εθνολογία (σ. 336) ο οποίος περιλαμβάνει 8 μελέτες, βιβλιοκρισίες, χρονικά.

Ελληνική εταιρεάι Εθνολογίας

Μετά την αναβολή της Γενικής Συνέλευσης-Αρχαιρεσιών στις 23/03/2020 λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού και σύμφωνα με το άρθρο 19 του καταστατικού της ΕΛ.ΕΤ.Ε., το Δ.Σ. σας καλεί σε Τακτική Γενική Συνέλευση στις 28 Σεπτεμβρίου 2020, ημέρα Δευτέρα, και ώρα 18:00, στην έδρα του Ινστιτούτου των Ελληνικών Μύλων (Ι.τ.Ε.Μ.), Αγίων Ασωμάτων 45 - προέκταση της Ερμού (κτίριο με καρυάτιδες).

Αγαπητά μέλη, φίλες και φίλοι της Ελληνικής Εταιρείας Εθνολογίας,

Σας ενημερώνουμε ότι, λόγω της επιδημίας του κορωνοϊού και της έκτακτης κατάστασης που έχει δημιουργηθεί, η Τακτική Ετήσια Γενική Συνέλευση-Αρχαιρεσίες της 23ης Μαρτίου αναβάλλονται και οι προγραμματισμένες ομιλίες της Εταιρείας αναστέλλονται μέχρι τις 30 Απριλίου. Θα σας ενημερώσουμε για την ημερομηνία διεξαγωγής της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης και των Αρχαιρεσιών, καθώς και για τον Κύκλο Ομιλιών-Συζητήσεων,
ανάλογα με τις γενικότερες εξελίξεις.

Με φιλικούς χαιρετισμούς
Εκ μέρους του ΔΣ της ΕΛΕΤΕ
Η Πρόεδρος
Μαρία Κοκολάκη